Pethőhenyén az élet

A farsangi buli után lábadoztam vasárnap délelőtt, mikor az Instagramot böngésztem és megláttam Gál Viki, Eller Johanna és Sárecz Évi képeit. Hárman lefutották a Horhosok útja középtávját és szebbnél szebb képeket osztottak meg. Napsütés, havas táj, 8 fok – ezt akarom én is. Umbertonak feldobtam, hogy akár túrázhatnánk is egyet, de lábadozó mivolta miatt nem nagyon ugrott az ötletemre, így maradtam egyedül a nagy elhatározásommal. (egyébként kaland szerető ember – a szerk. :))

IMG_5958
Indulás

Lillával egyeztettem közben az útvonalról, mert ismeri. Ő őszintén bevallotta, hogy utálta minden méterét, nagy volt a sár végig stb. 🙂 (de ha előbb szólok, azért eljött volna velem) Szóval egyedül indultam el a csodaszép tavaszi időben a csácsi iskolától. Umberto vitt el kocsival, megbeszéltük, hogy ő addig fotóz és repül a drónjával, megpróbál követni. A tájékoztató táblát nem néztem meg előtte, csak tippeltem, hogy biztos a kék táblát kell majd követnem. Ezzel nem is volt gond, szépen haladtam. Mire felértem a csácsi hegy tetejére, már beborult és fújt a szél. Kicsit alulöltöztem a rendezvényt, gondoltam, de ha mozgásban maradok, nem fogok fázni. Csak ezután kezdődtek az izgalmak. A telefonom lemerült, teljesen magamra voltam utalva. Egy lejtmenet következett és a végeláthatatlan mély sár. Nincs sok tapasztalatom a terepfutásban, ezért csak tipegtem lefelé, az egyenes szakaszon pedig úgy éreztem magam, mint egy futószalagon kb. A cserlapi úton haladtam a borászat mellett, balról szarvasok, szemből kutya :O Szerencsére a területét védte, nem támadt meg. Az erdős szakaszon katasztrofális állapotban volt az út, olyan Sólyom féle. Ott azért felröhögtem párszor, hogy miafrancotkeresekénitt.. J Persze megint felbukkant kettő kutya, teljesen szabadon, vadul ugatva vágtáztak felém. Az utolsó pillanatban megszólalt egy női hang: egyedül van? Nem bántják ááám! (Ettől a mondattól szerintem minden futó rosszul van.)

IMG_5954
Itt merült le a telefonom

Az erdő szélén már éreztem pár esőcseppet, felerősödött a szél. Ahogy kiértem a tisztásra, ott már viszont szakadt a havas eső. Lezuhant a hőmérséklet, majdnem megfagytam, vacogtam. Csak egy vékony aláöltözet és trikó volt rajtam, se sapka, semmi. Ránéztem az órámra, akkor 7 km-nél tartottam, vissza volt még 5 km, az nekem fél óra…Rettegtem attól, hogy megint beteg leszek és nem tudok majd futni a veronai félmaratonon. Eldöntöttem, hogy nem hősködök, valahogy muszáj lesz szólnom Umbertonak, jöjjön értem. Hamar felbukkantak a házak a falu szélén. Az utca végén egy pasi kint volt az udvaron és megkérdeztem tőle, hogy hol vagyok? (nem készültem fel az útvonalból) Pethőhenyén. Kérdezősködött, honnan jöttem, hova megyek. Nagyon aggodalmas volt a tekintete. Kértem tőle telefont, felhívtam Umbertot, hogy mentsen meg, mert megfagyok. Amíg odaért, a pasi behívott a házába. Láttam a tekintetén, hogy jó szándékú. Nagyon szerény körülmények között él, de egyből törölközőt és kabátot is akart adni. Természetesen nem fogadtam el, rendkívül hálás voltam a melegért is. Amíg Umberto megérkezett, végig dumált, hol dolgozik, milyen filmeket szeret nézni, meg ilyenek. Mesélte, hogy mióta kijelölték ezt a turistaútvonalat, mindenki meg van veszve, annyian járnak arrafelé. 🙂 Egyszer csak csörgött a telefonja és bejelentkezett egy haverja, hogy mindjárt jön, adjon neki egy pohár pálinkát. Meg is érkezett, aki ahogy belépett, rám nézett, és mintha ott laknék vagy mindennapos lenne, hogy egy futó csaj ott ül a kisszéken, csak ennyit kérdezett: Hello, mi van, vége a futásnak? Hát ennél a pontnál felnyerítettem, nagyon vicces volt. Elmagyaráztam neki, mi járatban vagyok, aztán kérte a házigazdát, hogy nekem is öntsön egyet. – Ugye maga nem iszik? Adok én szívesen… – Nem, nem köszönöm. Jó, ezen túlléptünk, felajánlotta, hogy a polgármesterrel mennek Zegre, elvisznek szívesen. Megnyugtatott, hogy a polgi vezet. 🙂 – Kösz, nem! Mindjárt jönnek értem. Jöttek is. Akkor megfogadtam, hogy három évi szárazság és aszály után újra próbálkozom…, de átgondoltam. Micsoda kaland volt ez..! 🙂

IMG_5959
Sólyom büszke lesz rám! 🙂
Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

WordPress.com ingyenes honlap vagy saját honlap létrehozása. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑