Hetem: futás tavasszal és télen

Az időjárás a bolondját járatta velünk a héten. Szerdán még 15 fokban, napsütésben futottam mentálisan hulla fáradtan. Fel is dobott rendesen, hogy az extra hosszú, munkával töltött napok után milyen hatékony edzésmunkára voltam képes. 5’27-es átlaggal sikerült az aznapra tervezett 10 km, ami az elmúlt hetek eredményeit nézve nagyon jónak számít. Ilyen pozitív hangulatban kezdődött a várva várt hosszú hétvége. A négy nap valamelyikére terveztem egy hosszabb futást, az időjárás-előrejezéseken elszörnyülködve inkább az első felére. Csütörtökön kirándultunk a Hegyestűre, amit mindenkinek szívből ajánlok, mert a Balaton-felvidék egyik legszebb panorámája tárul elénk a hegy tetejéről.

Pénteken még tartotta magát az enyhe idő, igaz meg kellett várnom, amíg eláll az eső, csak utána 4 óra körül indultam a szokásos Umberto körre. Mindenképpen megérte, nagyon friss volt a levegő, szinte maga volt a tökély. Fejben csak ezt raktam előre össze, kicsit kibővítve, minimum 14 km volt a cél, aztán meglátjuk. Ilyen tekintetben nagyon sokat változtam, régebben elképzelhetetlen lett volna, hogy akár egy centiméterrel többet fussak az előre elgondoltnál vagy csak egy utcányival eltérjek az útvonaltól. Anno nagy hisztikre voltam képes emiatt, úgy látszik erre is meg kell érni… 🙂 Szerencsére sikerült, mert olyan jól éreztem magam futás közben, hogy visszafelé a Kaszaházi úton elhatároztam, kibővítem egy félmaratonra a kört. Hosszabb ideig tart elmesélni, mint lefutni, mennyi városrészt, utcát be kell járni, hogy gyűljenek azok a kilométerek. Nagyon sokáig az órámat sem néztem, csak érzésre szaladtam, annyira ki tudott kapcsolni az a két őra. Végül 5’44-es átlag jött ki, aminek szintén nagyon örültem, edzésen ilyen hosszú távon már nem is emlékszem, mikor ment utoljára ilyen jól, úgy hogy egyáltalán nem hajtottam ki magam.

Ez abból is látszik, hogy vasárnap az idei legjobb tempójú futását abszolváltam. 11 km a hét zárásaként -2 fokban, Alsóerdőre és vissza 5’16-os átlaggal, hideg északi szembeszélben, még magam sem értem. Gyorsulok vagy mi a szösz? 🙂

Reklámok

Hetem: futás tavasszal és télen” bejegyzéshez egy hozzászólás

Új írása

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

WordPress.com ingyenes honlap vagy saját honlap létrehozása. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑