“Amikor azt mondom: engedd lejjebb a karod hegymenetben…. ennyire azért nem kell! 😀”

Negyedik éve, hogy a november és december már nekem is a szilveszteri hegyimaratonra való felkészülés jegyében telik. Amíg nem volt jelen a futás az életemben, addig ilyenkor mézeskalácsot sütöttem, de ismertek, szívesebben húzok futócipőt, mint veszem elő a gyúródeszkát. 🙂

MMM pályabejárás – 2018. december 16.

Az egerszegieknek és környékbelieknek ez igazi futóünnep, sokaknak két és fél évtizedes hagyomány. Ennek megfelelően mindenki komolyan veszi a felkészülést és mint a mérgezett egerek, “napi szinten” tekerünk fel Bazitára és a többi hegyre. Az én felkészülésem korántsem nevezhető profinak, de az tény, hogy mindeddig az elmúlt két hónapban gyűjtöttem a legtöbb szintet. Többet domboztam, mint valaha, pedig az ufókat leszámítva ez nekem is csak a szükséges rossz. Hol jobban ment (pl. mikor bepöccentem Umberton :)), hol kevésbbé, de többször is lefutottam edzésből az MMM 24-es távját, ezenkívűl az Aszfaltszaggatókkal is volt pár bíztató futásom az egyéni próbálkozásaimon felül. Szóval nyugodt lelkiismerettel vártam a verseny napját, erősnek éreztem magam.

Rajt utáni pillanat

A célidő kitűzésénél eleinte mindig óvatos vagyok és ahogy közeledik a rajt pillanata, úgy leszek egyre bátrabb. A 2:15-2:20 közötti időt tartottam végül reálisnak, amit előző este Attila is megerősített, márpedig neki legendásan jó a matekja! 🙂 Ráhangolódásképpen most is elmentem a Deákba segédkezni az előkészületeknél és szilveszter reggel is viszonylag korán érkeztem, hogy tudjak váltani pár szót az ismerősökkel. Jól esik a biztatás és jól esik biztatni is. Lillával rövid bemelegítés, aztán pikk-pakk elrajtoltunk. Umberto (miután válással megfenyegettem :)), szépen fotózott, mint a kisangyal, többször is találkoztunk és frissített, ha kellett, márpedig nagyon kellett…

Umberto lohol előttem, hogy tudjon fotózni 🙂
Fotó: Seres Péter

Bazitára a tervek szerint, jó tempóban, mosolyogva érkeztem, soha ilyen gyorsan még nem futottam fel oda. A Panorámán lefelé Tónival hasítottunk 4:40-ben. Könnyen mozogtam végig a Jánkán, majd valahol a Bartók környékén már a flow-t is éreztem. Az északi hátszél nagy segítség volt a Zrínyi úton, ahol is mellém szegődött egy ismeretlen futó, aki sajnos nem vett tudomást arról, hogy a füldugójából hangos zene szól és folyamatosan üvöltve próbált szóba elegyedni velem. Megmondom őszintén, nagyon zavart, hangosan lihegett és percenként kérdezte meg, tényleg olyan meredek-e a következő emelkedő és ott hüledezett nekem, hogy Úristen mi lesz most!? Beérve Botfa központjába viszont könnyedén “leráztam”. 🙂 Az történt, hogy miszter paragép könnyedén felgaloppozott a siratófalon, én meg szépen összeomlottam. Elfogytam, csak nyomokban tudtam futómozgást produkálni végig a Karácsony-hegyen. Meg is született a nap képe:

Tivadar: “Amikor azt mondom: engedd lejjebb a karod hegymenetben…. ennyire azért nem kell! 😀”

Ott akkor nagyon csalódott voltam, hogy milyen béna vagyok és rendre előztek le. Tudtam, hogy ment ez a szakasz már sokkal jobban is. Csak az kattogott a fejemben, hogy jussak már fel végre a tetejére, sajnos Tivadar tanításából semmi az ég világon :). A sok anyázás mellett több fogadalmat tettem, hogy még többször gyakorolok majd jövőre itt, mert ez így nagyon siralmas. Lefelé sem kaptam különösebben erőre, nem születtem újjá, de normál tempóban haladtam. Umberto még kétszer adott vizet az utolsó négy kilométeren, életmentő volt. A Göcseji úton aztán végre megpillantottam Lillát, aki már a verseny előtt megígérte, hogy jönni fog elém, így az utolsó pár száz métert együtt tettük meg. Neki sikerült a női pályacsúcs, nekem meg gyakorlatilag mértani pontossággal a tervezett idő: 2:17:22. Elégedett és nagyon boldog voltam, 11 percet javítottam az eddigi versenyeredményemen ezen a pályán.

Nehéz volt, kipihenni se volt könnyű. Agyban sem. Ezért is döntöttem úgy, hogy megírom a beszámolómat és ezennel lezárom a 2018-as futóévemet, hogy tervezhessem az ideit és új célokat tűzhessek ki.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WordPress.com ingyenes honlap vagy saját honlap létrehozása. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

umbertopezzetta

a photographer's works

Zalaegerszegi Aszfaltszaggatók

Üdvözlünk a Zalaegerszegi Aszfaltszaggatók Sportegyesület hivatalos oldalán!

%d blogger ezt szereti: